Kupovina ulaznica bitkoinom

13/05/2021 15:17

Kupovina ulaznica bitkoinom

Organizatori Exit festivala saopštili su da će kupovina ulaznica za ovaj muzički događaj moći da se izvrši i bitkoinima. Time će Exit biti prvi veliki festival na svetu koji je omogućio transakcije digitalnim sistemom plaćanja.

– Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz u B2B setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi – stoji u saopštenju.

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka.

– Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije – kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Imajući u vidu da, kako kažu, plaćanje bitkoinima nije regulisano zakonima Republike Srbije neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima unutar festivala, već isključivo onlajn kupovina VIP ulaznica preko Exit-ovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

– Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju ‘Plati Bitkoinom’, isto kao što postoji opcija ‘Plati karticom’. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcionira tako što kupci plaćaju bitkoinom, a Exit-ov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije – objašnjeno je dalje u tekstu obaveštenja.

13/05/2021 15:17