Brzi saveti za traženje posla

20/12/2019 09:52

Brzi saveti za traženje posla

Ukoliko ste u potrazi za poslom, na pravom ste mestu. Pročitajte ove savete koji vam mogu pomoći da konačno počnete da radite.

Potraga za radnim mestom je dugotrajan i veoma stresan posao, ali nemojte dozvoliti da vas išta demotiviše.

Kako do posla?

  1. Iskristališite u glavi šta želite, pre same potrage za poslom. Razmislite o svojim manama, vrlinama i veštinama. Najbolje poznajete sebe. A onda se zapitajte kakav posao želite i šta vam je primarno: novac, titula, posao, lokacija…
  2. Istražujte željene kompanije i produbite svoje znanje o samoj firmi i poziciji koju želite. To vam može biti od velike koristi pri samom razgovoru za posao.
  3. Sigurno već imate napisan CV. Ako nemate, OVDE ćete saznati kako se to radi. Sada kada ga imate, “skrojte” biografiju tako da odgovara poziciji na koju konkurišete.
  4. Ne zaboravite na društvene mreže. Većina poslodavaca proverava kandidate i na taj način. “Sredite” profile na društvenim mrežama u skladu s pozicijom na koju se prijavljujete. Diskutabilne fotografije i sl. sklonite. Neka vam profil bude u skladu s poslom koji želite da obavljate. Prikladne fotografije, hobiji i sl. vam i te kako mogu pomoći.
  5. Pre nego što krenete da šaljete biografije, morate da osmislite sistem i da se organizujete. Vodite evidenciju gde ste se prijavili, ko vas je zvao na intervju i sl.
  6. Nemojte se limitirati onlajn prijavama. Šaljite biografije i preko pošte ili ih odnesite u kompaniju u kojoj želite da radite. Time pokazujete sjajnu inicijativu.
  7. Pripremite se za sve razgovore za posao. Osmislite odgovore na najučestalija pitanja, ali istražite i podatke o samoj kompaniji.
  8. Nakon završenog razgovora za posao, napišite mejl zahvalnice.
  9. Imajte na umu da je potraga za poslom dugotrajan proces. Isto tako, odbijanje je deo tog procesa. Ništa od toga ne sme da vam slomi volju!
20/12/2019 09:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments