Sporazum Srbije i Slovenije: Zapošljavanje u Sloveniji

19/02/2019 12:16

Sporazum Srbije i Slovenije: Zapošljavanje u Sloveniji

Započela realizacija Sporazuma između Vlada Republike Srbije i Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji.

Poslovi u Sloveniji

Delegacija Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koju su predvodili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović i državna sekretarka u Ministarstvu Bojana Stanić, sastala se sa predstavnicima Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje (ZRSZ) i slovenačkog resornog Ministarstva, u Ljubljani, 14. februara 2019. godine.

Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima za dalje produbljivanje saradnje između dveju službi , kao i o načinu sprovođenja bilateralnog sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, koji je Srbija ratifikovala 29. juna 2018. godine, kao i Protokola o sprovođenju ovog sporazuma, koji su potpisali nadležni ministri država ugovornica.

U cilju efikasnije realizacije potpisanih dokumenata, dogovoreno je da u narednom periodu NSZ i ZRSZ treba da potpišu operativno tehnički protokol kojim će se urediti administrativna i tehnička pitanja u pogledu postupaka pri zapošljavanju radnika migranata, razmena podataka između nadležnih nosilaca elektronskim putem, zaštita podataka, vođenje potrebnih evidencija i rokovi za vršenje aktivnosti.

19/02/2019 12:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments