Kako protiv iznemoglosti na poslu?

01/10/2014 09:15

Kako protiv iznemoglosti na poslu?

Belgija je pionir što se tiče zakona koji bi sprečio radnike da dođu do iznemoglosti na poslu, što postaje jedan od sve češćih problema među radnom populacijom.

Slobodan dan kao obaveza!

Da bi se sprečili psihosocijalni rizici, svi poslodavci bi trealo da preduzmu određene mere kao što su analize i savetovanja zaposlenih. Ove mere se preduzimaju u Belgiji, a pitanje je da li će tela Evropske unije biti dužna iste da poštuju.

Iako ovaj sindrom još uvek nije zvanično priznat kao dijagnoza, on je dosta rasprostranjen, a može da dovede i do mobinga ako se ignoriše.

Zaboravite na stresan dan

Iznemoglost je odgovor vašeg organizma na veliko opterećenje na poslu, a strah od gubitka posla može još pogoršati simptome. Uzroci mogu biti mala plata, prekomerni rad, preveliki zahtevi, poslodavci koji se mešaju i u privatni život radnika, a posledice su gubitak motivacije radnika, socijalno otuđenje i agresivni ispadi, a često se desi da dođe i do depresije.

Ukoliko ovaj sindrom bude prisutan duže vreme, on se prenosi i na poslodavca zbog radnika koji su nemotivisani, pa samim tim i na celu zajednicu na radnom mestu.

01/10/2014 09:15