Ukoliko razmišljate o promeni karijere imajte u vidu sledeće stavke

19/06/2018 14:05

Ukoliko razmišljate o promeni karijere imajte u vidu sledeće stavke

Šef kompanije XO Group i nekadašnji direktor platformi u Google-u, Majk Stejb, savetuje sve one koji razmišljaju u promeni karijere, da pre odluke odgovore na sledeća pitanja.

Naime, svi koji žele da napreduju u kraijeri moraju uključititi ove bitne stavke, pre nego što načine sledeći korak.

Potrebna motivacija

Kada razmišljate o promeni posla, prvo postavite sebi pitanje koliko vam je to važno i koliki uticaj želite da ostvarite na novoj poslovnoj poziciji. Stejb navodi da je u poslu od izuzetne važnosti motivacija za rad, odnosno motivisanost ciljem, kao i jak uticaj.

Ukoliko ne postoji potrebna motivacija, onda je vreme da menjate poziciju, posao, kompaniju i da radite na nečemu što vam je važno.

Nova iskusta

Sledeće pitanje u nizu glasi: da li ste na pravom mestu u pravo vreme? Šta konkretno dobijate od promene pozicije?

Morate da radite na mestu koje će vam pružiti dodatno znanje i iskustvo o stvarima kojima želite da se bavite i koje treba da naučite, uključujući i veštine koje treba da razvijete.

Odnos sa nadređenima

Stejb ističe postojanje teorije, koju itekako zastupa, a prema kojoj zaposleni napuštaju šefove, a ne kompanije. Naime, prema njegovom mišljenju šef mora biti neko ko je dobar trener, mentor i podrška.

Ukoliko je situacija suprotna, vreme je za promenu.

Ako želite da se rešite lošeg šefa, pronađite novog. Loši nadređeni su oni koje ne zanima tim i koji ne preuzimaju odgovornost onda kada stvari krenu nizbrdo.

Predvoditi tim nije lako, u pitanju je velika odgovornost, upornost i trud.

19/06/2018 14:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments