Zašto treba razmišljati o novom poslu čak i ako imate posao

31/01/2016 11:44

Zašto treba razmišljati o novom poslu čak i ako imate posao

Mnogo je razloga zašto tražite posao. Možda ne volite svoj trenutni posao, možda su vas nedavno otpustili ili se negde selite. Međutim, ukoliko ste zaista zadovoljni svojim poslom, ili smatrate da vam je trenutna pozicija odlična odskočna daska za mnoge druge uspehe, onda nema potrebe da posežete za svojom biografijom.

Naravno, nema potrebe da po ceo dan pretražujete internet kako biste pronašli posao ukoliko vas to zaista ne zanima. Međutim, ukoliko ipak tražite posao dok ste zaposleni, nemojte tome posvetiti sve svoje vreme zato što ćete neprestano samo o tome razmišljati, sve drugo ćete verovatno ostaviti po strani. Vaš poslodavac će to verovatno primetiti.

Stoga je veoma važno da uvek imate na dohvat ruke sve ono što vam je neophodno, kako ne biste zapali u očaj ukoliko dođete u situaciju da zaista morate da promenite posao.

1. Budite u kontaktu

Kada tražite novi posao često želite da ponovo stupite u kontakt sa ljudima koji bi vam napisali preporuke,a neretko pitate prijatelje da vas preporuče nekome. Sve ovo je veoma važno. Gotovo ¾ ljudi se zaposli na ovakav način, samo zato što je u kontaktu sa ljudima.

Ukoliko ipak ne tražite posao, nema potrebe da svima koje poznajete šaljete svoju biografiju. Međutim, ipak ostanite u kontaktu sa svima, jer će onog trenutka kada vam bude zatrebala preporuka biti mnogo prirodnije da je zatražite. Važno je da na primer čestitate Novu godinu, ili se javite jednom godišnje.

Ovi mali koraci će vam kasnije umnogome pomoći kada zaista budete tražili posao.

2. Ažurirajte svoju biografiju

Ukoliko tražite posao važno je da biografiju uskladite sa pozicijom za koju se prijavljujete.

Čak i ako ne tražite posao, ima mnogo prednosti u ažuriranju biografije. Na taj način ćete, ukoliko upoznate nekoga ko vam ponudi odličan posao, moći da predate svoju biografiju sa osmehom na licu, umesto da prethodno provedete sate dodajući neke nove poslove koje niste uključili u biografiju ili brišući neke podatke.

3. Društvene mreže

Kada tražite novi posao važno je da ažurirate i svoje društvene mreže, vebsajt ili blog. Međutim, to nije posao koji se može obaviti tokom noći. Vrlo je jednostavno utvrditi da li je neko počeo da piše blog pre nedelju dana. Stoga odvojite vreme kako biste sebe promovisali na pravi način – čak iako je to rutinsko ažuriranje sajta.

Istina je. Potraga za poslom je stresna. Međutim, neophodno je da ne ostavljate sve obaveze za poslednji trenutak, kada dođete u situaciju da već očajno tražite novi posao. Posmatrajte ove obaveze kao nešto što unapređuje vašu karijeru i posvetite se njima. Budite korak ispred.

31/01/2016 11:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments