4 načina da odgovorite na pitanje: “Zašto baš vas treba da zaposlimo”?

08/01/2018 16:34

4 načina da odgovorite na pitanje: “Zašto baš vas treba da zaposlimo”?

Pitanje zašto ste baš vi stvoreni za posao podrazumevajte prilikom odlaska na intervju, jednako kao što će vas pitati kako se zovete. A koji je najbolji odgovor, saznajte u nastavku.

Pored toga što izgledom i biografijom želite da ostavite dobar utisak prilikom razgovora za posao, veoma je važno i kako odgovarate na pitanja, te šta su vam odgovori. U nastavku otktijte šta treba da odgovorite kada vas pitaju zašto ste baš vi stvoreni za taj posao.

Budite skromni

Vaš odgovor, prema stručnjacima, treba da sadrži kombinaciju entuzijazma, poniznosti i samouverenosti. Kada vam postave ovo pitanje, iskoristite svoje talente, stavite vrline u prvi plan, a odgovor završite osmehom. Najbolji odgovor bi bio: “Ovo želim da radim i ovo želim da postranem. Imam veštine da odigram ovu ulogu i dovoljno strasti kako za sebe tako i za ceo tim.”

Zamislite da vi intervjuišete

Stavite se u kožu poslodavca: šta poslodavac želi da čuje i šta mu je važno? Uz gore spomenut odgovor, budite jasni i dovoljno glasni prilikom odgovaranja. Naravno, odgovori treba da budu i sažeti.

Ponašanje

Kada su velike kompanije, kakva je Apple u pitanju, pored bogatog CV-ja i opšteg utiska, veoma im je bilo važno da vide da želite taj posao. Stoga, potrudite se da i neverbalnim gestovima pokažete da vam je stalo da dobijete taj posao.

U redu je malo se hvaliti

Ukoliko ste zaista u nečemu dobri i ponosni ste na svoja dostignuća, slobodno to istaknite. Sasvim je u redu da sami sebe hvalite, ali umereno.

08/01/2018 16:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments