Česte greške koje sprečavaju napredak u karijeri

02/07/2018 13:09

Česte greške koje sprečavaju napredak u karijeri

Ponekad i pored velikog uloženog truda i rada ne dobijate potrebne zasluge i nagrade. Možda smatrate da niste dovoljno cenjeni ili da vaša ostvarenja zaslužuju određeno unapređenje.

Naime, često može doći do grešaka kojih i niste svesni, a koje vas u velikoj meri udaljavaju od želja i zacrtanih ciljeva.

Analitičari i sturčnjaci iz sfere poslovanja ističu ključne grešeke koje se često provlače i koje stoje na putu uspešne karijere.

Greške zbog kojih karijera trpi

Zahtev za unapređenje bez prethodno ostvarenih konkretnih rezultata

Naime, mnogi veruju da su spremni za unapređenje, a da pre toga nisu pokazali veštinu i napredak. Vrlo je verovatno da nije odrađen posao potreban za razvitak potencijala individue. Možda je posao obavljen kako treba, ali nije iznad proseka. Ukoliko osoba ne pokazuje dodatni, potreban potencijal, svaka potreba za unapređenjem, i to traženim, smatraće se preuranjenom i loše će uticati na napredak u karijeri osobe koja je traži.

Manjak kontakta, saradnika i potrebne poslovne podrške

Od velikog značaja za uspeh je i saradnja sa drugima. Ciljeve koje smo zacrtali ne možemo dosegnuti bez pomoći kolega, menadžera i šefova. Saradnja, kao i podela znanja su ključni za uspeh.

Ne slaganje sa radnim okruženjem

Uklopiti se u radno okruženje predstavlja jedan od bitnih faktora za uspeh.Ukoliko ne možete da shvatite kako organizacija na poslu funkcioniše i kakav sistem vrednosti je zastupljen, često ćete grešiti. Postavlja se pitanje šta se osim veštine i znanja u datoj firmi ceni i da li to pokazujete.

Slaba povezanost sa poslovnim saradnicima van kompanije

Velika greška je ne uspostavljanje kotakta van kompanije. Kako biste napredovali, potrebno je da se umrežite sa ljudima koji funkcionišu u istoj sferi poslovanja i da predstavite sebe u najboljem svetlu na tržištu.

Za napredak, potreban je konstantan rad na sebi.

02/07/2018 13:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments