Najčešće greške prilikom traženja posla!

23/05/2016 10:10

Najčešće greške prilikom traženja posla!

Mnogi od nas nailaze na bezbroj poteškoća u potrazi za poslom. Važno je da znate šta želite da pronađete, kao i da imate odgovarajuću taktiku, sređen CV i dovoljno samopouzdanja.

Naravno, česta odbijanja mogu veoma loše da utiču na naše samopouzdanje, a ako duže tražite posao – to može uticati i na lošu procenu posla za koji se prijavljujete. Međutim, ovo su najčešće greške koje bi trebalo izbegavati u procesu pronalaska posla:

Pasivna potraga za poslom

Ako vi ne radite ništa da pronađete posao (iz snova) to vam se neće ni desiti. Potraga za poslom je veoma aktivan čin, koji pored traženja oglasa može podrazumevati i učenje dodatnih veština kako bi se krug potencijalnih poslova proširio.

Ne pokazujete interesovanje

Nisu svi poslovni podjednako zanimljivi i uzbudljivi, ali kada volite nešto – to u vama budi neku strast. Ali ako ne pokazujete takvu strast za poslom na intervjuu i želju da što pre počnete da radite – poslodavac sigurno neće biti preterano zainteresovan da vas zaposli – čak i ako imate sve ostale kvalitete potrebne za to radno mesto.

Loša samopromocija

Prilikom traženja posla nemojte biti previše skromni. Naravno, pronađite meru i u hvalisanju, ali se potrudite da na videlo iznesete sve svoje kvalitete – jer nikada ne možete znati šta je to što poslodavac smatra neophodnim za radno mesto za koje konkurišete.

Loš CV

Vaš CV je prvo što potencijali poslodavac vidi, na osnovu čega on stvara sliku o vama, a ako mu se učinite dovoljno kompetentnim – bićete pozvani na razgovor. Međutim, ako je vaš CV neuredan, nepotpun, neuredan i nečitljiv – manje su šanse da ćete dobiti priliku da popravite taj prvi utisak.

23/05/2016 10:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments