Kako honorarni poslovi utiču na karijeru?

11/07/2018 12:19

Kako honorarni poslovi utiču na karijeru?

Širom sveta je u porastu takozvani freelancing.

Reč je o honorarnom online zaposlenju, za koji vas ne vezuje kancelarija firme.

Studije pokazuju da razvoj ovog trenda dovodi i do razvijanja različitih promena kada je saradnja sa pojedincima ili freelancerima u pitanju.

Na koji način ovakvi honorarni poslovi utiču na razvoj karijere pojedinca?

Prema studiji koju je sproveo Frobes, honorarni poslovi itekako mogu predstavljati odskočnu dasku za karijeru.

Promenjivo radno okruženje

Bez sumnje je da će poslovno okruženje u budućnosti izgledati mnogo drugačije nego danas. Prema podacima, osobe koje imaju iskustvo u honorarnim poslovima imaće odgovarajuću prednost sa novitetima jer su svesni promena.

Šira slika

Naime, u svetu u kojem živimo najvažnija je informacija, podatak i znanje. Konstatno učenje i deljenje znanja i iskustva sa drugim kulturama itekako obogaćuje osobu. Ostvarivanje ovakvog kontakta sa drugima, najlakše je honorarcima. Oni na ovaj način, stiču znanje i predstavljaju prave svetske putnike, radeći “na daljinu”, iako u suštini, verovatno sede u svom domu i rade.

Preuzimanje rizika

Na rizik su spremnije osobe koje su češće menjale posao i poslodavce. Honorarci tokom godine promene i nekoliko poslodavaca, te im preuzimanje rizika ne predstavlja problem, u odnosu na osobe sa punim radnim vremenom od osam časova.

Brz napredak u poslu

Honorarci lako pronalaze poslove, na različitim mestima. Oni su uvek na pravom mestu i u pravo vreme, pa im pružaju i veće mogućnosti. Naime, nakon završenog zadatka, velika je verovatnoća da ih već čeka sledeći, a takva mogućnost predstavlja šansu za napredak.

U potpunosti iskoristite sve mogućnosti koje su pred vama.

11/07/2018 12:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments