Kako da uživate u poslu?

07/03/2016 16:23

Kako da uživate u poslu?

Ako se osećate depresivno na poslu – znajte da niste jedini. Ova pojava je zapravo veoma česta, čak i ako to do sada niste primetili kod drugih.

Naime, uzrok depresije na poslu često može biti vezan za nešto što je izvan našeg radnog vremena i što je u potpunosti nevezano za posao. Zvuči čudno? Ali to je istina.

Čak i ako svako jutro ustajete neraspoloženi jer morate na posao, a vreme na poslu provodite razmišljajući koliko još vremena morate da provedete tu – pre nego što konačno ne odete kući ili kod prijatelja koji će vas oraspoložiti – ništa ovo ne mora biti prouzrokovano stanjem na poslu.

Želite da uživate na poslu? Jedostavno je!

Ukoliko zaista želite da uživate na poslu i ne želite da se osećate loše kada ste na radnom mestu – potrudite se da vam posao ne bude centar sveta.

Nije ni čudo što se kaže – zlatna sredina, jer je za sreću zaista potrebna ravnoteža. Ukoliko se osećamo emocionalno nestabilni, ako nemamo podršku bliskih ljudi ili hobi koji volimo i koji nas opušta – to može biti dovoljno da budemo nezadovoljni poslom.

S obzirom da je posao (gotovo) sve što imamo – od njega onda očekujemo mnogo – i da zaradimo novac, i da nam tamo bude lepo, i da napredujemo itd.

Ukoliko od posla očekujete da zadovolji sve vaše potrebe – desiće se nešto potpuno suprotno. Postaćete depresivni i nesrećni zbog posla koji vas je izneverio. Posao ne može da vas voli, posao ne može da sasluša vaše probleme, posao ne može sa vama da pije kafu i uživa u prijatnoj šetnji!

Raznoteža u životu

Ravnoteža u životu predstalja razdvajanje posla od privatnog života. Ako želite da budete srećni – pronađite neki hobi, počnite da se bavite sportom, napravite plan sa svojim prijateljima sa kojima se lepo osećate – i provodite više vremena okruženi ljudima koje volite.

Posao nije jedino što vam život nudi. Sreća se nalazi svuda oko vas, ali vi ponekad na to zaboravljate. Zapitajte se kakav je vaš odnos sa okolinom, sa prijateljima, sa voljenom osobom, porodicom? Oni su tu i vi ih volite, ali da li im posvećujete dovoljno pažnje? Da li je nekada bilo drugačije – na primer u periodu pre nego što ste našli posao (koji vas sada deprimira)?

07/03/2016 16:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments