Kako da opet zavolim svoj posao?

21/09/2015 11:09

Kako da opet zavolim svoj posao?

Kada ste konkurisali za posao i dobili ga, bili ste ushićeni i svaki dan na poslu bio je zabavan i produktivan. A onda se sve promenilo.

Koliko god da volimo posao koji radimo, ponekad dođe period kada se baš zbog tog posla osećamo loše i više ne uživamo u njemu u istoj meri kao na početku karijere.

Ali za ovu situaciju ima leka. Potrebno je samo nekoliko saveta koji mogu vam mogu pomoći da opet zavolite svoj posao.

Uobličite svoje poslovne želje

Ukoliko niste zadovoljni i srećni na svom radnom mestu – razmislite dobro šta je to što biste želeli da radite. Ako takva šansa ne može da vam se pruži u firmi u kojoj ste trenutno – ne gubite vreme. Sredite svoju biografiju i ciljano tražite posao koji će vas usrećiti.

Ukoliko ipak ima šanse da na svom trenutnom radnom mestu budete zadovoljni i srećni, ali ipak nešto nedostaje – potrudite se da pronađete šta vam nedostaje kako biste opet voleli svoj posao. Učinite svoje radno mesto boljim za sebe.

Aktivirajte se

Pojedine firme nide svojim zaposlenima različite mogućnosti koje prevazilaze radno mesto i radno vreme. Ukoliko smatrate da na svom radnom mestu ne napredujete ili da ono nije dovoljno izazovno za vas – potražite dodatne aktivnosti unutar firme u kojima ćete moći da se pokažete.

Ako se uključite u aktivnosti van posla veće su šanse da ćete upoznati nove prijatelje i ove svoje radno mesto i firmu doživaljvati pozitivno, kao mesto gde pripadate i gde se dobro osećate.

Nova znanja i veštine

Nova znanja i nove veštin daju priliku za nove aktivnosti. Pokušajte da povećate svoju produktivnost na poslu tako što ćete krenuti na krus stranog jezika ili neki drugi koji će vam pomoći da se osećate sposobnije. Možda vam je samo to trebalo kako bi opet zavoleli svoj posao.

Više izazova

Ukoliko smatrate da vas posao više ne uzbuđuje i ne predstavlja vam izazov, onda je možda vreme da tražite više odgovornosti, što vam može biti prilika i za napredak.

Posao kao hobi

Ljudi se često više posvete svom hobiju nego poslu, jer hobi predstavlja njihov izbor načina na koji će se odmoriti i opustiti od posla. Ali ukoliko volite svoj posao ili ste ga na početku voleli – onda bi možda trebalo da se oko njega potrudite isto koliko se trudite oko svog hobija. Na taj način ćete shvatiti da je u posvećenosti problem, a ne u poslu.

21/09/2015 11:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments